Friss! Lakásfelújítási támogatás a gyermekes családoknak

Stíluskalauz 2.
2020-10-14
„Megújuló energiák 3.”-elkészült a lakásfelturbózás 😊
2020-10-19

Friss! Lakásfelújítási támogatás a gyermekes családoknak

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány 2021. január 1-jétől – tudatta a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin közölte, hogy a legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig.

Ez alapján ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd, és gyűjti a számlákat, költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is. A 2015-ben indított otthonteremtési program új eleme, a felújítási támogatás igénylésének nem feltétele, hogy a család éljen a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) lehetőségével, egy gyermek viszont mindenképp kell hozzá.

Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja; legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

Az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják.

A kormány célja, hogy minél több gyermeket nevelő családnak segítsen, másrészt a gazdaság fellendítéséhez is hozzájárul ez az intézkedés az építőipar fellendítésén keresztül.

A részletszabályok néhány héten belül várhatóak.

Emellett nemrég jelentették be, hogy az újépítésű otthonok értékesítésének áfatartalmát 27 százalékról 5 százalékra csökkentik január 1-jétől. Azok a családosok, akik igénybe veszik a csokot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát is új otthonuk vásárlásakor.

Forrás:

https://www.azenpenzem.hu/cikkek/harommillio-forinttal-tamogathatjak-a-lakasfelujitast/7182/

https://hvg.hu/ingatlan/20201014_novak_katalin_ottonfelujitasi_tamogatas_csok

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20201015/ujabb-reszletek-derultek-ki-arrol-hogy-kiknek-jar-a-kormany-lakasfelujitasi-tamogatasa-452982